ОФК Мајур

oфк-мајур

На иницијативу Омладинске организације Савеза комуниста 1946. године у Мајуру је основан фудбалски клуб под именом “Партизан”. У клубу су играли мештани: радници, сељаци, учитељи… Такмичило се у тадашњим Активима, а касније у Општинској лиги ОФС Шабац. 
Године 1966. клуб прелази у виши степен такмичења – Први разред ОФС Шабац, затим Међуопштинска лига па Други разред. Године 1967. у Мајуру се оснива још један фудбалски клуб под именом “Мајур”.  Године 1970. “Партизан” и “Мајур” се спајају и прелазе у виши степен такмичења – Колубарску Окружну лигу. У овој лиги клуб који се такмичи под тадашњим именом ОФК Мајур је имао промењив успех. Крајем 70тих наишао је период кризе. Стицајем околности – реорганизацијом такмичења из Колубарске лиге клуб је пао у Међуопштинску – група Мачва, а затим и у Општинску лигу. 

Године 1980. ОФК Мајур се поново враћа у Колубарску окружну лигу где се са успехом такмичио наредних 6 година.

Године 1986. клуб је постигао највећи успех у Колубарској лиги – 6. место, а како је поново вршена реорганизација и само пет екипа је ушло у виши степен такмичења, клуб је остао у истој лиги и даље. Године 1998. ОФК Мајур постиже највећи успех у историји пласиравши се у Посавско подунавску зону. 2019. године клуб је постао шампион Међуопштинске лиге Мачва тиме се пласиравши у виши ранг такмичења, Мачванску окружну лигу.

Бројни успешни фудбалери су потекли из Мајурског клуба, неки од њих су играли у Првој Савезној лиги, а и иностранству: Драган Попадић (наступао за ФК Раднички из Београда, ФК Раднички из Крагујевца, ФК Олимпија из Љубљане, Белгијски Лирс и Турски Атлај), Драган Јошић (наступао за ФК Мачва Шабац, ФК Пролетер из Зрењанина, ФК Приштина из Приштине), Јане Гаваловски (ФК Мачва Шабац, ФК Рад Београд, ФК Милиционар Београд, ФК Обилић Београд, а потом је каријеру наставио у Грчкој), Драган Живановић (наступао за ФК Мачва Шабац, ФК Милиционар Београд, а потом у Бугарској).

Клуб поседује свој терен са пратећим објектима.