Стонотениски клуб

Зачеци стонотениске секције у Мајуру се јављају 2003. када су обновљене Сеоске игре на територији општине Шабац. Неколико играча се окупило као екипа села Мајур. У женској екипи су биле Јелена Севић, Јасмина Петровић и Јелица Максимовић, а у мушкој Раде Николић, Ђорђе Васић и Зоран Петровић. Две године након тога Зоран Петровић одлучује да оформи стонотениску секцију у позива децу из ОШ Мајур на тренинге. Сам води тренинге и временом сам учи и напредује у стонотениској игри. Након пар година стижу и успеси. На свим Сеоским играма и муш и женска екипа постижу запажене резултате. Највећи успех је остварен 2015. године, када су обе мушке екипе и женска екипа освојиле медаље. Женској екипи се у то време прикључују Јелена Ристић и Ана Митровић. Годину дана након тога, Зоран је добио лиценцу за спортског оперативног тренера стоног тениса.

Вредан помена је и податак да је у овој секцији поникао и Марко Петровић, који је у њој тренирао 5 година. Тренутно се налази на 10. месту јуниорске ранг листе у Србији (фебруар, 2019.).

 

У овом тренутку у стонотениској секцији тренира 4-оро деце из ОШ Мајур. Кроз све ове године секција је имала свесрдну помоћ у Савету МЗ Мајур, а у плану је и даља промоција и развој стонотениске секције у Мајуру.