КК МИКС

кк микс

ошаркашки клуб Микс је почео са радом 2004. године као клуб за млађе категорије и то под називом Мајур. Клуб је, због квалитетног рада са децом веома брзо постао јако популаран, те су, осим деце из Мајура, на тренинге почела да долазе и деца из Шапца, као и из других околних места. Стога, након две године од оснивања, клуб мења назив у Микс.

Данас је КК Микс најмасовнији кошаркашки клуб на територији шабачке општине и једини у Србији који осим у граду, има своје секције и у више од 10 околних села. У клубу тренутно тренира преко 250-оро деце узраста од 7 до 18 година из целе Мачве и Поцерине, а са њима раде 4 тренера – Балуцић Никола, Зарић Драган, Чокановић Јанко (координатор рада млађих селекција у клубу и стручни сарадник КСС за за западну Србију) и Небојша Новаковић (оснивач и председник клуба, бивши професионални кошаркаш). Тренинзи се одржавају у сали ОШ “Лаза К. Лазаревић” и сали економске школе “Стана Милановић” у Шапцу, као и у спортском центру “Протић” у Мајуру, а у плану је, након стицања свих услова, и изградња сопствене тренинг хале у Мајуру. За сву децу је обезбеђена спортска опрема, а клуб располаже и са два комбија и једним аутобусом за превоз деце.

КК Микс две године уназад учествује на међународном мини баскет турниру „Рајко Жижић” и то 2018. са 100 својих чланова, а 2019. са 60, а ове године је у плану и одлазак на турнир у Лиону у Француској. 10 година уназад клуб организује летњи тренинг камп у Чању у Црној Гори, а вредно помена је то да су на контролне тренинге КСС позивани следећи чланови клуба: Шашић Матеја, Катић Иван, Арсеновић Немања, Деспотовић Милан, Станојловић Милан (2005. годиште), Дуловић Урош и Билановић Матеја (2006. годиште).

Од 2017. клуб има и сениорски погон. Како је Микс клуб окренут младима, циљ сениорске екипе је развој и разигравање младих играча, те окосницу чине млади играчи из омладинског погона. Сениорска екипа се такмичи у другој републичкој лиги, где се тренутно налази на 6. месту (март 2019.).